onsdag 14 februari 2018

Dahlsjö-fallet och gårdagens Veckans Brott - G W Persson har fel - tycker jag

Efter att ha funderat över vad som sades i gårdagens Veckans Brott om Dahlsjö-fallet och Hymmes försvinnande, måste jag säga att jag inte är imponerad av G W Perssons slutsatser. Däremot i Lelle Hildebrands försvinnande så kan jag tycka att en del av det han säger känns rätt.

I alla fall - G W Persson är professor i kriminologi, men det behöver faktiskt inte betyda att allt han säger är rätt, eller hur?!

* Jag är helt övertygad om att Dahlsjö-fallet och Hymmes försvinnande är två helt skilda scenarion. De har inte med varandra att göra. G W Persson känns inte ens påläst. Han kanske skulle läsa min bok...

* Den enkla vägen är att säga som det gjordes igår - ta upp en liftare - Hymme - och bilen körde av vägen i det dåliga vädret och åkte ner i ett vattendrag. Visst - man ska hata slumpen, men det är FÖR enkelt, eller hur?

* Den blå PV:n kan säkerligen stå på botten av ett vattendrag. Är Kjell-Åke, Jan-Olof och Gay i den bilen? Jag tror att en av dem kan vara kvar där.

* Det som inte alls nämndes i programmet var att alla tre killarna var småkriminella. Gay var dömd för inbrott, troligen hade de med försäljning och transport av smuggelvaror att göra. Inte i stor skala, men visst var det så.

* Hymmes försvinnande - var det ett planerat försvinnande? Jag menar det. Lever han? Kan vara så. Mycket tyder på att han på något sätt var/är förknippad med Australien.* Hymme har en akt hos Interpol. Det bör absolut beaktas. Jag har den allra första polisanmälan. Jag menar att han inte ens kom till Göteborg. Vykortet från Göteborg? Falskt.

* Nej, det krävs lite mer än att pompöst säga "de tog upp en liftare, körde av vägen och drunknade". Faktiskt.

/eva k.5 kommentarer:

 1. Tack för dessa inlägg.

  Professorn bara viktade bort det hela med en nonchalant handviftning. Han verkade vara mycket dåligt påläst.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Det kändes inte om ett rovärdigt resonemang. Sen ska man inte se konstigheter i allt, men har man läst utredningarna - vilket tydligen G W inte gjort - så finns det mycket mer i dessa två olösta försvinnanden.

  Och tack för att du gillar min blogg!
  /eva. K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skall inte se konstigheter i allt. Skall man diskutera ett fall och ha en åsikt så skall man också vara påläst. Vilket han inte verkar ha varit.

   Radera
 3. Har funderat om de åkte norrut med eller utan Hymme. Gamla E6 gick nära Svartedalen i Stenungsund/Kungälvs kommun och där finns massor av ödsliga vägar och sjöar, ev. även ödehus. Var de inblandade i något och gömde sig i trakten? Hamnade bilen i en sjö/tjärn i skogen. När jag var liten på första halvan av 90-talet åkte vi skridskor på sjön "Stora Holmevatten". Bredvid finns en liten tjärn där 1 eller 2 äldre bilvrak syntes genom isen, lär inte vara den enda sjön i trakten med sådant i. De flesta tror det handlar om skrotbilar som buskörts på is och brakat igenom. Men det skulle ju även vara behändigt för någon som vill gömma en bil om folk tror det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan absolut vara så att PV:n ligger i en sjö eller tjärn någonstans där. Gay hade varit en hel del mot det hållet och det är rätt nära Göteborg...

   Radera