onsdag 6 januari 2016

Ja, käre tid...

Det händer mycket på Internet, bästa läsare. Vissa saker är dock bättre att bemöta direkt. Där kan vi ha olika åsikter om hur påhopp på nätet ska hanteras.
Min åsikt är att det absolut bästa är att belysa saker ordentligt och direkt. Varför det? Jo - därför att både vanliga troll och Internet-troll spricker i solljus.

Jag har varit i blåsväder tidigare i bloggvärlden - har bloggat ganska flitigt tidigare som dietist - och var för några år sedan utsedd av LCHF-anhängare som "vår huvudmotståndare bland dietister" av Sten Sture Skaldeman.

Nu är det tydligen någon/några som inte gillar min bok. Det som framkommer är att hen tydligen inte ens har läst den...

För några veckor sedan låg det en recension på Bokus -där boken finns till försäljning - som fullständigt gjorde ner boken. Jag anmälde den och den togs bort ganska omgående. Jag har inget emot kritik, tro mig. Kritik kan göra att jag gör saker bättre nästa gång. Problemet med den här recensionen var att den skrevs innan boken hade sålts i ett enda exemplar...

Nu ligger det ett par inlägg på Flashback Forum som jag har anmält. Sen är det upp till moderatorn att behandla det.

Jag har klippt ut några delar ur inläggen och nedan bemöter jag det:

...tre "recensionerna" hos Bokus skrivits av en och samma person. Lurendrejeri! Tilltaget har anmälts, och det ska snart visa sig ifall "författarinnan" själv falsifierat recensionerna, eller om bokens "andlige fader", nazisten och "privatspanaren" Jerker Magnusson, är gärningsmannen?"...

Bokus har en kontroll av recensionerna. De släpps igenom efter granskning.

Att Jerker Magnusson har hjälpt mig otroligt mycket är ingen hemlighet. Han är omnämnd på första sidan tillsammans med mig för genomförd research, det finns en sex sidor lång intervju med honom och han är med på "tack-sidan" där jag nämner alla de som hjälpt mig att få boken klar. Det står så här om Jerker;
Jerker Magnusson - ovärderlig källa till fakta, kloka ord och uppmuntrande tillrop och utan honom hade säkert aldrig boken blivit klar

Benämningen privatspanare kommer från radiodokumentären om Dahlsjö-fallet och är alltså satt av reportern på Radio Göteborg.

Personen (alltså jag, min anm.) beskriver sig som "privat dietist, hälsopedagog, kock och kallskänka". Folkpartist på topp dessutom! Självförtroende saknas sannerligen inte, men hur skulle en person (alltså jag, min anm.) med denna bakgrund klara av att skriva en vettig bok om ouppklarade försvinnanden?...


Det värsta verkar nästan vara att jag är folkpartist... Spännande! Men, ingen nyhet precis...
Att min politiska uppfattning ligger hos Folkpartiet, numera Liberalerna, är ju ingen hemlighet. Jag har arbetat som politiker sedan 2003, har haft uppdrag kommunalt, i regionen och styrelseuppdrag. Jag sitter nu i kommunfullmäktige i Ängelholm och är förste vice ersättare till riksdagen. Mitt senaste uppdrag var som ordförande i den parlamentariskt tillsatta fullmäktigeberedningen "För strändernas och klitternas bevarande i Havsbaden i Ängelholm". Det uppdraget avslutades i november 2015 med ett enigt kommunfullmäktige som biföll rapporten.
Jag skriver en del debattartiklar och insändare, den senaste var införd i måndags.

Jag arbetar inte som dietist idag, men är legitimerad dietist. Ja, resten av titlarna stämmer. Jo, jag är läkarsekreterare också, förresten.

Om jag klarar av att skriva en "vettig bok om ouppklarade försvinnanden"? Ja, bästa läsare, det ligger ju  för dig som läser boken att avgöra. Och boken säljer hyfsat, känns det som. Det känns helt overkligt att det finns personer som läser och gillar den, men jag är oerhört glad och tacksam för det.

Sen är det också så att i samtliga inlägg om de sju försvinnanden jag skrivit om i boken, länkar jag till den tråd som finns på Flashback Forum. FB omnämns i boken i källförteckningen.

Till sist - oavsett vad man tycker om min bok, så har jag skrivit den. Den är klar. Och min målsättning uppfyllde jag. Det var att efter de tio som försvann spårlöst, skulle deras minne finnas kvar. Och de minnena finns nu mellan pärmarna i 29:e Juli 1965 och andra olösta försvinnanden.

Så, bästa läsare, jag hoppas du vill läsa den och bilda dig en egen mening om boken. Fundera över vad som hände Viola, Ove, Stefan, Thomas, Hymme, Kjell Åke, Jan Olof, Gay, Paul och Bosse...  Sanningen kanske aldrig kommer fram, men minnena av dem finns kvar nu.
Låna den på biblioteket, den finns både som vanlig bok och e-bok, eller köp den här via bloggen, eller på internetbokhandlarna.

Och där sprack trollen och försvann helt och hållet i solen. /eva k.


http://www.bokus.com/bok/9789163796579/29e-juli-1965-och-andra-olosta-forsvinnanden/#blogs

 

2 kommentarer: