måndag 29 augusti 2016

Vem hittades i brunnen i Hörby?

För några dagar sedan skulle en gammal dricksvattenbrunn slamsugas på en gård utanför Hörby. Brunnen har inte använts på fyrtio år och ligger en bra bit från boningshuset.
Gården köptes av de nuvarande ägarna på exekutiv auktion 2014 och de håller nu på att rusta upp den. Gården köptes alltså 2014 men har stått tom mellan åren 2011 och 2014. De förra ägarna bodde där cirka trettio år. Efter vad som står i Skånskan idag så har gården under den perioden varit ett tillhåll.

Det var mycket skräp i brunnen och chauffören fick upp vad som verkade vara ett ben. Han avbröt slamsugningen och tillkallade polis. Man fann då vad som verkade vara en människokropp och den var inpackad i plastsäckar och tejp.

Nu vet man att det är en kropp, troligen en manskropp men mer vet man inte. Så, vem är det? Och hur länge har kroppen legat där? Har den blivit dumpad där under åren gården stod tom? Eller har den slängts ner när de gamla ägarna bodde där?

I Helsingborgs Dagblad för några dagar sedan spekuleras i vem det kan vara. Elva skåningar har försvunnit spårlöst mellan 1992 och 2016 men av dem tas två bort direkt. Kvar finns nio skåningar - är det någon av dem som låg i brunnen?

Ulf Persson försvann 1992 från Helsingborg. Carl-Erik Björkegren, den kände finansmannen försvann från Höganäs 1994.
Jacob Tillman försvann spårlöst 1998 från Höganäs. Morgan Blomgren, medlem i Hells Angels, försvann 1999.
Fredrik Lindberg, också medlem i Hells Angels försvann 2000.
Tarek El-Doukhi, sågs i Helsingborg innan han försvann år 2001.
Jimmy Svensson, från Ängelholm, försvann i juli 2004, utan att lämna ett spå efter sig. Sedan nämner HD två icke namngivna män, en man som försvann från Malmö 2011 och en man som också försvann från Malmö, 2016.

Det behöver inte vara någon av dem. Det kan vara någon från var som helst i Sverige. Eller från ett annat land. Och det kanske aldrig går att identifiera kroppen - det vet vi inte än.
Men, jag tänker att det är troligt att det är någon med lokalkännedom som dumpat kroppen där. Att veta var en gammal brunn finns som inte använts på fyrtio år kräver någon form av kunskap om området och viss lokalkännedom... /eva k.2 kommentarer:

  1. Finns det någon adress eller namn på den här gården i Hörby kommun där detta upptäcktes?

    SvaraRadera
  2. Adressen Långaröd i Hörby kommun. I dagens tidning stod det att det hittats fler bendelar i brunnen.

    SvaraRadera