fredag 8 september 2017

Vad hände i djungeln - del 2

Kris och Lisannes försvinnande är ett otäckt försvinnande. Igår kväll när jag satt och gjorde lite uppföljande research så var det mörkt ute, det regnade och grenar och regndroppar slog emellanåt på rutan. Tro mig, till slut hoppade jag högt för varje litet ljud, jag fick sluta och göra något annat en stund. Tände alla lampor, inklusive på altanen, framsidan och i hallen och hundarna fick hålla sig tätt intill mig. Inte för att de är så duktiga som vakthundar, men ändock lite tryggare kändes det som...

Så fasansfullt det måste ha varit i Panama-djungeln för de två, Kris och Lisanne. Så fruktansvärt fasansfullt. Vad hände egentligen?

På kvällen den 1 april förstod värdfamiljen att något var fel. Alla tillhörigheter var kvar på rummet, hunden Blue hade ensam kommit tillbaka, men inte ett livstecken hade hörts från de två. Polisen larmades omgående och familjerna kontaktades i Holland. Genom att söka igenom deras datorer kunde polisen se att de hade sökt på vandringsleder, bland annat El Pianista.

Civilförsvaret sökte i en och en halv vecka längs stigar i närområdet, helikopter genomsökte stora ytor, volontärer hjälpte till, guider sökte och Holland skickade specialstyrkor för att söka. En belöning på 30 000 dollar utlystes av föräldrarna. Inte ett spår av Kris och Lisanne hittades.

Rykten gick tidigt om att de blivit offer för så kallad organtrafficking, blivit kidnappade eller mördade. Till och med fanns ett rykte om att de blivit offer för kannibaler, Conejos-stammen. En lokal legend säger att de finns i djungeln, lever ett hemligt liv och jagar om nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar