söndag 2 juli 2017

Bennys försvinnande, del 3

I utredningen finns en detaljerad beskrivning av Benny. Inget foto finns i utredningen, det är en av orsakerna till att jag tror att utredningen är rätt hårt gallrad. Foton var inte så vanliga förr och i flera av de jag har läst tidigare, så står det att fotot återlämnats till anhöriga.

Signalement
Längd 174-175 cm. Normal kroppsbyggnad (mediär) 68 kg. Ovalt ansikte, mörkblont halvlångt hår, ngt självlockigt. Blå ögon, rak näsa, friska tänder (på en framtand saknas en liten flisa, markanta "finnar" i ansiktet och på överkroppen. (Folktandvården, Söderhamn)

Klädsel m.m. vid försvinnandet
Barhuvad, midjelång brun skinnjacka (nappa) med dragkedja, resårlinning, ett motveck i ryggen samt skinnkrage, röd skjorta med mönster i vitt/svart, blå jeans något urtvättade, strumpor (okänd färg) svarta lågskor med gummisula (tramps). Trosor (kortkalsonger), inga andra underkläder.

Marinblå tröja med röd-vita bårder saknas i hemmet och kan förekomma som klädsel.
Silverkedja med rund platta märkt "Benny" som halssmycke.
Troligen nyckelring med bilnycklar och patentnycklar. Lösa pengar till okänt belopp, möjligen en mindre svart portmonnä.
1976-12-15

*************************

Sveriges Radio, Nedre Norrlands distrikt, meddelar polisen att de har haft efterlysning uppläst den 13 dec, kl 17 och den 14 dec klockan 6.15 och 7.15.

*************************

Det var ungefär 4 grader kallt den här natten, det var ett tunt snötäcke och det snöade lite, knappt en decimeter, under natten. Det kan ha varit så kallad kornsnö, som blir bara ett tunt täcke, men som kan ha varit fullt tillräckligt för att täcka över fotspår.
Det bör också ha varit is på vattendraget, men inte så tjock att den bar.

*************************


Festen var alltså på Lötgränd, Vågbro. De skulle sedan följa en av kamraterna till Haga, norr om Vågbro. Innan de var framme hade två av dem och Benny vänt tillbaka. Benny hade sedan skilts från de två för att leta upp de andra. Ingen av dem såg honom igen.
Benny sågs sedan vid Bergvägen, Norrala, där han bankade på en altandörr.
Den lila markeringen är Lötgränd, tvärs emot är Haga och överst är Bergvägen.
Total längd bör vara ungefär 3 kilometer beroende på hur Benny har gått.
De lämnade Lötgränd "någon gång före 24" och han var vid Bergvägen kvart över 12. Rimligt? Ja, det tror jag.

Det rinner ett vattendrag på ena sidan och det ser ut som ett stort skogsområde på andra sidan. Där är en grustäkt - i alla fall nu, var den där 1976? - myrar, sjöar och skog.
/eva k.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar